Våra favoritaktiviteter med Benny

Att ha hund är helt underbart, speciellt vår fantastiska Benny. Vi har många aktiviteter vi brukar göra med honom och många av dem sker utomhus. Vår Cavalier King Charles Spaniel behöver mycket aktivitet för att sova gott om nätterna och vi brukar varva olika aktiviteter. Att promenera i skogen är en favorit, det är så många intryck på samma gång. Lukten, synen och känslan av att ta en tur i skogen är någonting alldeles speciellt och även Benny har mycket att lukta på i skogen.

Våra favoritaktiviteter med Benny

Vi gillar också att ha picknick med oss till skogen, så att vi kan slå oss ner i gräset i en glänta och njuta av kaffe och smörgåsar samt någon liten kaka. Då kan Benny passa på att vila benen och dricka vatten innan vi promenerar tillbaka. Vid fikapausen brukar vi ta fram mobilen och spela lite på mobilcasino. Videopoker är mycket spännande, det är som en blandning mellan poker och en spelautomat. Det gäller att spara rätt kort för att få en bra pokerhand.

Härliga bad

Benny älskar besök på stranden och det gör vi också. Att åka till någon liten sjö, eller till havet, är omtyckt av alla här hemma. Speciellt trevligt är det under de varmare månaderna på året, även om vår lilla hund gärna badar oavsett väder. Att plocka stenar och snäckor är också ett intresse vi brukar sysselsätta oss med på stranden. Vi vandrar längs strandkanten medan Benny doppar tassarna och ibland hela kroppen. Det är dock mindre roligt om vi glömmer att ta med handduken.

Lek på hundrastgården

Självklart måste Benny ibland få leka med andra hundar och då beger vi oss till hundrastgården. Där finns många hundar med sina mattar och hussar, på så sätt kan både vi och Benny socialisera oss. Vi brukar också ta med en boll så att vi kan leka med honom om inga andra hundar är och leker när vi kommer dit. Det är bra för att kunna öva på olika kommandon så som loss, kom och apport i samband med att vi leker.