Att bygga innergård

Vad krävs det att ha en hund? En hel del faktiskt. Mycket som man inte tänker på. Man ska ha tid att gå ut med hunden för en hund behöver rastas dagligen och flera gånger om dagen. Bor man i lägenhet så är det extra viktigt att gå ut flera gånger om dagen och det oavsett vad det är för väder. Har man hus eller villa så kan man komma undan lite med att bara släppa ut hunden några gånger om dagen. Hunden behöver rastas ändå men man behöver kanske inte gå lika ofta som man behöver om man bor i en lägenhet.

Funderingar om att bygga staket

Det har varit en hel del funderingar kring staket. Kanske skulle man sätta upp ett staket som går längs altansidan och runt huset. Då kan man släppa ut hunden så den får springa fritt. Mycket smidigt när det öser ner ute eller om det blir snöoväder. För fast det är oväder så måste ju hunden rastas och vid dessa tillfällen så skulle hunden kunna springa inom staketets gränser. Det är ju till en klar fördel för hunden med att springa ute på gården för den slipper gå kopplad. Man skulle kunna ha någon lucka i dörren som hunden skulle kunna gå ut och in i. Då kan den själv avgöra när den behöver gå ut. Eller gå in. Hunden kan göra som den känner för så att säga.

Så vad skulle det kunna komma och kosta?

Ja det beror lite på hur långt man ska ha staketet naturligtvis men oavsett så blir det nog billigare och göra staketen själv än att köpa dom hela ute. Så det man skulle behöva i stort sett är

  • Brädor
  • Spik
  • Såg
  • Tid
  • Tumstock

För visst kan man sätta ihop ett staket själv utan att behöva anlita en hantverkare för det?! Tror man skulle tjäna en hel del på att göra det själv. Det kan röra sig allt från hundralappar till tusenlappar och lägger man undan pengar varje månad så kommer man ha råd till det till sist. För man måste ju leva med. Det rör ju sig bara om två-tre månader sedan har man pengarna till ett staket som gör att hunden känner mer frihet på tomten än med att stå bunden med ett koppel till exempel. Bara det gör att det är helt klart värt det att göra en inhägnad till hunden. Man får mer tid till att leka med hunden om man inte behöver gå flera gånger om dagen med den.