Bennys rastningsrutiner

Världens bästa Benny

En av min bästa vänner och följeslagare i livet är Benny, han är alltid go och glad och väldigt söt med sina stora fluffiga hängande öron. Men vem är då Benny?

Min man heter Ove och även om han har stora öron så är de ännu inte så hängande. Ni som har läst bloggen vet säkert vem jag pratar om men för er nya läsare så kan jag berätta att Benny är vår 4 år gamla hund av rasen Cavalier King Charles Spaniel.

Om hundrasen

Hundrasen sägs komma från Storbritannien och är avlad för att vara en sällskapshund med gott mod. Hunden har i en undersökning gjord 2012 blivit korad som en av de allra populäraste hundraserna i världen. Typiskt är rasen för det mesta väldigt glad och samarbetsvillig vilket gör den perfekt för agility, viltspår och rallylydnad. Rasen finns i fyra olika färger, röd/vit, helröd, svart och röd samt svart röd och vit. Vår Benny är helröd. Benny väger just nu 6 kilo och rasen sägs kunna bli 5,5 till 8 kg. Mankhöjden har vi aldrig mätt på Benny men rasen brukar bli mellan 33-35 cm. Pälsen är lång och silkeslen och bör inte trimmas.

Bennys rastningsrutiner

Vissa kanske tror att vi har varit hundägare hela livet men så är det faktiskt inte. Benny köpte vi när jag fyllde 65 för ett par år sedan. Vi hade länge pratat om att köpa hund men då vi båda jobbade mycket så fick vi aldrig tid till detta. Vi kände att köper vi en hund så måste vi ha tid för den då vi inte vill lämna den hemma själv längre tider i hundgården. Därför blev det aldrig av tidigare men nu när både jag och Ove är pensionärer så har vi all tid i världen att rasta Benny. Vi bor på landet och brukar ofta rasta Benny i närområdet då vi har mycket vacker natur där vi bor. Ofta blir det en promenad runt sjön på morgonen och sedan en skogsrunda i bokskogen på eftermiddagen. Benny älskar vatten och badar gärna flera gånger när vi går runt sjön. Det bästa han vet är att hämta om man kastar ut en pinne långt ut i vattnet. Vi har testat att trötta ut honom men det tycks omöjligt. Benny hämtar pinnen gång efter gång och vi hinner tröttna långt innan han gör det.

Är du ute efter en söt och pigg hundras som är en lojal följeslagare i livet så kan vi varmt rekommendera rasen.